Tips voor een stralende profielfoto

Met een profielfoto presenteer je jezelf aan de rest van de wereld. Zorg er daarom voor dat deze sprankelt! Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

Voorbeelden van een goede profielfoto
Voorbeelden van een goede profielfoto Voorbeelden van hoe het NIET moet
Voorbeelden van een goede profielfoto

Een goede profielfoto maken kost tijd. Per slot van rekening wil je jezelf van je beste kant laten zien. Even snel een selfie plaatsen is er dus niet bij. Maar laat je niet ontmoedigen! Met deze tips heb je binnen een mum van tijd jouw ideale profielfoto.

Laat jezelf zien!

Op een goede profielfoto is je hele gezicht te zien. Dus laat die zonnebrillen, sombrero’s en dikke shawls even liggen. De meeste mensen kijken vooral naar je ogen, dus zorg ervoor dat ze duidelijk te zien zijn!

Zorg voor een rustige entourage

Niets is vervelender dan een profielfoto met een drukke achtergrond. Het leidt af van de persoon zelf. Zorg er daarom voor dat je een foto maakt in een rustige entourage. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. Als er maar geen afleidingen zijn en de focus op jou ligt.

Ga voor een foto waar je alleen op staat

Een foto met je huisdier of dochter kan leuk zijn voor op je schoorsteen, maar is niet geschikt als profielfoto. Op een profielfoto sta jij centraal. Zorg er daarom voor dat alleen jij daarop staat.

Betover potentiële matches met jouw glimlach!

Een glimlach maakt je meteen een stuk aantrekkelijker. Laat anderen daarom jouw meest stralende glimlach zien! Uit onderzoek blijkt overigens dat vrouwen het meest aantrekkelijk worden gevonden als ze glimlachen en wegkijken van de lens. Bij mannen is dat juist anders om! Kijk als man dus direct in de camera. En vergeet niet te glimlachen!

Maak het niet mooier dan het is

Tegenwoordig zijn er allemaal manieren om een foto mooier te maken. Je kunt er een zacht filter overheen doen zodat je huid net iets bruiner lijkt en een vervelende puist helemaal wegwerken. Natuurlijk wil je er op je best uitzien op een profielfoto, maar maak het allemaal niet mooier dan het is. De waarheid komt vroeg of laat toch aan het licht. Datzelfde geldt voor het plaatsen van oude foto’s. Potentiële partners willen weten hoe je er nu uitziet, niet hoe je er tien jaar geleden uitzag. Wees daarom eerlijk, ook met je foto’s.

Ga voor een professionele foto

Vind je het lastig om een leuke foto van jezelf te maken? Maak dan gebruik van een professionele fotograaf. Zo iemand weet precies wat hij of zij moet doen om jou op een flatterende manier op de foto te krijgen. Zo weet je zeker dat je een goede eerste indruk maakt!

Veiligheid voor alles!

Let goed op waar je een foto maakt. Doe je dit voor jouw huis dan bestaat de kans dat mensen hieruit kunnen afleiden waar je woont. Dit lijkt in eerste instantie geen probleem, maar kan tot gevaarlijke situaties leiden (denk bijvoorbeeld aan stalkers of dieven). Zorg er daarom voor dat op jouw profielfoto geen persoonlijke data zichtbaar zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor een foto met op de achtergrond een tafel waarop jouw bankpas of identiteitskaart ligt.