Zo laat je jouw datingprofiel opvallen!

Je hebt je aangemeld voor een datingprofiel en bent er helemaal klaar voor. Maar voordat je aan het daten slaat, moet je nog wel even een goed profiel in elkaar zetten! Een profiel dat opvalt en de juiste singles aantrekt. Maar hoe doe je dat? Wees gerust. Met deze richtlijnen zorg je voor een onweerstaanbaar datingprofiel!

Vergroot je kansen op datingsites

Met een datingprofiel presenteer je jezelf aan andere leden. Het is het eerste dat ze van jou te zien krijgen en zoals we allemaal weten heb je maar één kans voor een goede eerste indruk. Zorg er daarom voor dat jouw profiel jouw karakter weergeeft. Het liefst op een aantrekkelijke manier. Met onderstaande adviezen weet je zeker dat jouw profiel opvalt en de juiste singles aantrekt!

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

De ervaring leert dat profielen zonder een profielfoto nauwelijks worden bekeken. Daarom is het belangrijk dat je er een plaatst. Maar ga nu niet meteen de eerste de beste selfie uploaden! Je foto moet namelijk wel aan een aantal eisen voldoen. Een goede profielfoto toont je hele gezicht (dus a.u.b. geen gezichtsbedekkende kleding). Daarnaast mag er verder niemand anders op staan. Het gaat per slot van rekening om jou! Uit onderzoek blijkt trouwens dat mensen aantrekkelijker worden gevonden als ze glimlachen. Dus kijk in de camera en smile!

Vul zowel de basisgegevens als de rest van de velden in!

In je profiel tref je verschillende velden aan. In de basisgegevens kun je aangeven wie je bent, wat jouw leeftijd is en wat je zoekt. Daarnaast zijn er open velden waarin je persoonlijke dingen kwijt kunt. Zo kun je aangeven wat je hobby’s zijn en wat jij belangrijk vindt in een relatie. Het advies van vijftigplusdating.nl is om alle velden in te vullen. Immers, hoe meer informatie jij geeft, hoe beter andere leden zich een beeld van jou kunnen vormen!

Gebruik concrete voorbeelden

We kennen allemaal de beruchte zin: ik hou van hobby’s. Het is grappig omdat het zo’n nietszeggende uitspraak is. Zorg ervoor dat jouw informatie wel voor zich spreekt. Wil je iets vertellen over je interesses? Geef dan concrete voorbeelden. Schrijf niet alleen dat je van muziek houdt, maar geef ook aan van welke muziek.

Een voorbeeld:

"ik hou van jazz, vooral van klassieke nummers. Momenteel luister ik vooral naar Louis Armstrong en de classics van Ella Fitzgerald."
Door voorbeelden en details te gebruiken, maak je jouw verhaal levendiger en duidelijker. Op deze manier kunnen potentiële partners zich een duidelijk beeld van jou vormen.

Eerlijkheid duurt het langst

Misschien spreekt het voor zich, maar we zeggen het toch maar voor de zekerheid: wees eerlijk! Er is geen grotere afknapper dan oneerlijkheid. Zeg dus niet dat je 1.80 m bent en lang blond haar hebt als dit niet het geval is. Vroeg of laat komen mensen er toch achter en meestal leidt dit ertoe dat ze compleet afhaken. Niet doen dus!

Maak geen seksuele toespelingen

Sommige mensen denken dat het aantrekkelijk is als ze hun seksuele behoeftes breed uitmeten. Dat is allerminst het geval. Natuurlijk is een beetje flirten niet erg. Een subtiele knipoog naar waartoe een avondje stappen kan leiden, is prima. Maar ga geen uitgebreide verzoeken noteren. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen zich beter inschrijven op site voor casual dating.

Grootste afknappers:
  • * voor haar: seksuele toespelingen, narcistische uitspraken en taalfouten.
  • * voor hem: taalfouten, negatieve uitspraken en onvoldoende informatie.

Het hoeft niet meteen goed te zijn

Neem alle tijd voor het schrijven van je profiel. Het hoeft niet meteen perfect te zijn. Je kunt het namelijk zo vaak aanpassen als je wil. Maak hier gebruik van.

Zo maak je een goed dating profiel

Roep de hulp in van een goede vriend!

Heb je alles ingevuld, maar twijfel je over je profiel? Roep de hulp in van een goede vriend of vriendin. Iemand die zo dicht bij jou staat kent jou door en door en heeft bovendien het beste met je voor!